Historie

In 1994 was Hayo Sternsdorff de grondlegger van metaal 2000 met de productie van stalen dranghekken voor de entertainment industrie. Het machinepark bestond uit onder andere een ponsnippelmachine, knipschaar, poedercoatinstallatie en diverse apparatuur voor het lassen. In de beginjaren waren er acht medewerkers werkzaam en ontwikkelde het bedrijf zich snel waardoor het toenmalige huurpand te klein werd er op zoek gegaan naar een nieuw onderkomen.

In 1999 betrok het bedrijf het huidige pand op de Marne 26 in Bolsward. De klantenkring groeide verder door en er werd geïnvesteerd in een lasersnijmachine, twee kantbanken en een freesmachine. Om een slag te slaan in de automatisering werden kort daarna ook twee lasrobots aan het machinepark toegevoegd. Daarbij werd de montage van halffabricaten voor een deel overgenomen van een grote klant in de automotive branche. metaal 2000 was inmiddels een totaalleverancier geworden in de sectoren automotive, entertainment en machinebouw.

In 2007 telde het bedrijf 20 medewerkers wat doorgroeide naar 35 medewerkers in 2013 toen het naastgelegen pand op de Marne 28 werd overgenomen. Ook de klantenkring groeide door met relaties in nieuwe sectoren zoals de agribusiness waardoor de omzet bleef stijgen. Er werd opnieuw geïnvesteerd in automatisering en het machinepark kon worden uitgebreid met freesmachines en walsmachines voor profielen en een nieuw bewerkingscentrum.

Vandaag de dag zijn er 40 medewerkers werkzaam bij metaal 2000, heeft het bedrijf een up-to-date machinepark en kijkt het met vol vertrouwen naar de toekomst.