Lasersnijden

Snel en met de hoogste nauwkeurigheid

Lasersnijden

De laser biedt een hoogst nauwkeurig CNC gestuurde methode voor het snijden van metalen. Het is een gemechaniseerd-, thermisch-, en contactloos proces voor het met hoge kwaliteit snijden van de meeste materialen. Bij het lasersnijproces wordt de laserstraal tot een spot van minder dan 0,5 mm gefocusd, waardoor een zeer hoge energiedichtheid ontstaat. Gevolg is dat de snede zeer haaks is, ook bij hoge snijsnelheden. Een ander gevolg is, dat de door de warmte beïnvloede zone erg klein is met als resultaat een minimum aan vervorming van het gesneden onderdeel.

Snijgassen

Bij het lasersnijden wordt gebruiken we twee verschillende snijgassen, zuurstof en stikstof. Bij het snijden met zuurstof kunnen hoge snelheden bereikt worden en is de gasdruk en de hoeveelheid gebruikt gas betrekkelijk laag. Het nadeel van snijden met zuurstof is de oxidehuid die ontstaat op de snijrand. Voor het snijden van RVS of aluminium wordt stikstof gebruikt. Bij het snijden met stikstof is de gasdruk hoger en ook de verbruikte hoeveelheid gas is groter. Ook voor staal kan stikstof worden gebruikt, dit gebeurd meestal als de onderdelen nog gepoedercoat worden. Als we met stikstof snijden ontstaat er namelijk geen oxidehuid op de snijrand.

Specificaties lasersnijmachines

Lasersnijden bij metaal 2000.

 Wij beschikken over een lasersnijmachine van Trumpf, de trulaser L3050 naast deze machine beschikken we over een liftmaster die voor een volledig automatische plaataanvoer zorgt.

Het maximale bereik van onze machine is als volgt:

materiaal maximale plaatafmeting maximale dikte
Staal 3000x1500mm 20mm
RVS 3000x1500mm 15mm
Aluminium 3000x1500mm 12mm

Met onze laser is het mogelijk alle denkbare vormen te snijden, ook kunnen we graveren, voor decoratie, herkenning of positiebepaling.

Als u op offerte aanvragen klikt, kunt u online een offerte aanvragen. Voor een snelle verwerking van uw aanvraag hebben wij een dxf bestand nodig van het te snijden onderdeel.

Als u dit niet kan aanleveren, is het mogelijk dat wij dit voor u verzorgen.

Informatie

Plaatbewerking

Bekijk alle onze coating specialiteiten

Lees verder